Muziek

Schudkoker

Schudkoker

Materiaal: lege shampoofles o.i.d., chenilledraad, kroonkurken, rietjes, kraaltjes, stikkers en iets om in de fles te doen. (Als het maar rammelt)

Doe het 'rammelmateriaal'in de fles en doe de dop erop. Maak door de dop een gaatje zodat de chenilledraad er doorheen kan. Doe de kroonkurken en de rietjes aan het chenilledraad. Maak de uiteinden vast d.m.v. een kraal. Je kunt de fles evt. versieren met stikkers.

2011-12-12

Muziekkokers

Muziekkokers

Materiaal: plastic kokers, vlechtstroken, kleine kartonnen cirkels, confetti of plakkertjes, erwten/maÔs/kralen.

Plak een cirkel aan de onderkant van de buis en maak het goed vast met plakband. Doe de maÔs /erwten / kralen erin. Maak nu de bovenkant van de buis vast met een cirkel. Versier de buis met vlechtstroken en confetti.

Sambazakjes

Sambazakjes

Materiaal: papieren zakjes, stiften of potloden, dikke takjes, visdraad, gedroogde rijst of gedroogde erwten, bonen of maÔs.

Kleur de papieren zakjes. Schep wat gedroogde groente in de zakjes. Maak het takje goed met visdraad vast aan het zakje door het geheel samen te binden. Trek het goed strak aan, zodat de gedroogde groente er niet uit valt, en schudden maar!!

Rammelbord

Rammelbord

Materiaal: kartonnen bordjes, crÍpepapier, verf.

Schilder twee kartonnen bordjes. Niet daarna de bordjes aan elkaar en doe er crÍpepapier tussen. Muziek maken maar.

Flessen

Flessen

Materiaal: flessen, kleurstof, water, stokje

Vul de flessen met water. Doe in elke fles steeds een beetje meer water. Je kunt in elk flesje een andere kleur doen. Door met een stokje tegen de fles aan te tikken kun je hoge of lage geluiden maken.

Trommelstokjes

Trommelstokjes

Materiaal: houten stokjes, verf, lak

Verf de stokjes in een patroon. Als de verf droog is kun je het stokje lakken. Hierdoor blijft de verf erop zitten als je aan het trommelen bent.

Bellenkrans

Bellenkrans

Materiaal: kroonkurken. ijzerdraad, een houten kraal

Maak met een priem gaatjes in de kroonkurken, zodat ze goed aan het ijzerdraadje geregen kunnen worden. Plaats een kraal bij de knoop van het ijzerdraad, zodat kinderen zich niet kunnen bezeren.

Castagnetten

Castagnetten

Materiaal: pollepels, verf, touw.

Zaag de steel van de pollepels eraf. Verf de lepels aan beide kanten. Knoop er een touwtje aan vast. Zorg dat er nog wel een kinderhand in past.

Rammelzakjes

Rammelzakjes

Materiaal: vouwkarton, plakfiguren en materiaal waarmee je kunt rammelen.

Maak een rolletje van de vouwkarton. Niet eerst de ene kant vast. Doe het rammelmateriaal erin. Niet dan de andere kant van het vouwkarton vast. Beplak het muziekinstrument met plakfiguren.

 

memorie muziek

memorie muziek

kwartet muziek

kwartet muziek

woordkaarten muziek

woordkaarten muziek

knijpkaart: tellen

knijpkaart: tellen

knijpkaart: wat is de 1e letter?

knijpkaart: wat is de 1e letter?

knijpkaart: zoek dezelfde

knijpkaart: zoek dezelfde

werkblad tellen

werkblad tellen

werkblad hoeveel woordstukjes

werkblad hoeveel woordstukjes

werkblad van groot naar klein

werkblad van groot naar klein

bakker boeken boerderij carnaval circus dieren dino familie halloween herfst huis ikendeander indianen kastelen kerst kunst lampionnen landen lentepasen letters moederdag onderwater piraten poppenkast ruimte sinterklaas sport sprookjes supermarkt tijd traktaties tv-figuren vaderdag verjaardag verkeer winter zomer 112 bestellen disclaimer gastenboek leukelinks