Moederdag

Inpakidee

Inpakidee

Materiaal: kleine vouwcirkels in allerlei kleuren, een grote envelop, gedichtje, kartelschaar, plakbloemen (te koop bij de hema)

Knip het moederdaggedichtje uit met de kartelschaar. Plak de cirkels zo over elkaar heen dat het een bloem lijkt. Gebruik de plakbloem om de envelop mee op te leuken.

2011-05-19

Fotolijstje

Fotolijstje

Materiaal: een foto, golfkarton, verf, sitspapier, glitter, etc.

Maak een venster in het golfkarton en verf het golfkarton in een leuke kleur. Versier het golfkarton met glitters. Plak de foto achter het golfkarton. Maak de bloemen van sitspapier.

2011-05-19

Bloemetje

Bloemetje

Materiaal: rietjes, bloemetje van een hawaislinger, gekleurd papier, crepepapier, bloempotje en oase.

Maak een gaatje midden in de bloem van de hawaislinger. Prik het rietje door de bloem heen. knip aan het uiteinde van het rietje de bloem aan alle kanten in en buig ze achterover. Maak van gekleurd papier een blaadje aan het rietje. Steek de rietjes in de oase. Je kunt evt. de oase met iets bedekken. Knip het crepepapier op maat en maak er een leuke strik omheen.

2010-11-07

Mooie bloem

Mooie bloem

Materiaal: gekleurd papier.

Rol een groen a4-papiertje op voor de steel en niet of plak deze aan elkaar. Knip daarna uit gekleurd papier de bloem en maak deze met een nietje vast aan de steel.

2010-06-23

Theepot

Theepot

Materiaal: gekleurd papier, vingerverf, closetrolletje en theezakjes.

Knip uit gekleurd papier een theepotje. Laat het theepotje aan beide kanten verven. Stop een closetrolletje ertussen en niet beide kanten aan elkaar. Stop als laatste de theezakjes ertussen. Even leuk inpakken en klaar is het moederdagcadeautje.

2010-05-11

Voorkant cadeautje

Voorkant cadeautje

Materiaal: papieren zakjes, vouwkarton, plakfiguren, kartelscharen, gekleurd papier en een gedichtje.

Kopieer het moederdaggedichtje op rood papier en knip dit hart met een leuke kartelschaar uit. Plak dit hart op een gekleurd velletje papier en knip er een nieuw hart omheen. Plak de hartjes op een vouwkartonnetje. Versier de rand van het vouwkartonnnetje met plakfiguren. Plak het vouwkartonnetje op het papieren zakje. Doe als laatste je cadeautje erin en vouw de bovenkant van het papieren zakje naar de achterkant en plak het vast met plakband.

2010-04-23

Bloem van een pollepel

Bloem van een pollepel

Materiaal: houten pollepels, verf, wiebeloogjes, gekleurd karton, ponsjes, kralen.

Je hebt een pollepel, wiebeloogjes, verf, gekleurd karton, een merkstift en een kraal nodig. Verf een pollepel groen en geel. Prik daarna de bloem uit. Versier de bloem. Als de verf droog is plak je de pollepel op het karton. Maak nog een gezicht met de wiebeloogjes, kraal en met een merkstift. Pak het leuk in en doe er een gedicht bij en je hebt een perfect cadeau voor moederdag! Klik op de werktekening om het omtrekvoorbeeld te bekijken.

Bloem van een papieren bord

Bloem van een papieren bord

Materiaal: papieren bordjes, gekleurd papier, verf, wiebeloogjes, merkstift.

Verf het papierenbord roze. Knip de hartjes uit en plak ze dicht tegen elkaar aan. Knip een steel en een blad uit gekleurd papier en plak beiden vast onder aan het bordje. Plak de wiebeloogjes op en teken een mond met een merkstift. Klik op de werktekening om het omtrekvoorbeeld van de bloem te bekijken.

Een bosje bloemen

Een bosje bloemen

Materiaal: bloemenpapier, crêpepapier, rietjes, stevig plakband.

Leg de verschillende laagjes crêpepapier op elkaar. Pak aan de achterkant het midden van het crêpepapier vast en plak het vast met plakband aan het rietje. Verzamel zo een aantal bloemetjes. Doe er bloemenpapier omheen en je bosje bloemen is klaar.

Bewaarmap

Bewaarmap

Materiaal: dossiermappen, plakfiguren en gekleurd papier.

Versier de buitenkant van de dossiermap met plakfiguren. Prik of knip de bloem uit (zie pollepelbloem voor het omtrekvoorbeeld). Plak de bloem op en versier deze met plakfiguren. In de map kun je bijv. een aantal recepten stoppen.

Kussensloop

Kussensloop

Materiaal: kussenslopen, verf, textielmarkers.

Versier een kussensloop met verf. Zet met textielmarkers er iets leuks op voor moeder.

Een bloemetje

Een bloemetje

Materiaal: kleine bloempotjes, groen, honingraatpapier, oase, rietjes, vloeipapier, sisal.

Knip een cirkel uit het honingraatpapier. Maak het bloemetje van vloeipapier. Maak het bloemetje vast aan een rietje. Doe de oase in een bloempotje. Steek daar het rietje in. Versier het bloemetje met sisal.

Een bakje bloemen

Een bakje bloemen

Materiaal: een mandje, honingraatpapier, oase,rietjes, vloeipapier en groene sisal.

Knip een cirkel uit het honingraatpapier. Maak het bloemetje van vloeipapier. Maak het bloemetje vast aan een rietje. Doe de oase in een bloempotje. Steek daar het rietje in. Maak er zo een aantal en steek ze in de bak.

Gevlochten hart

Gevlochten hart

Materiaal: gekleurd papier, vlechtstroken, voorgesneden blad met een hart erop.

Ga om en om, met de verschillende kleuren vlechtstroken, door de voorgesneden lijnen heen. Plak de vlechtstroken aan één kant vast. Doe er een leuk gedicht bij en klaar is het cadeau.

Zakdoek

Zakdoek

Materiaal: stukjes stof, aardappels, inkt, gekleurd karton en een schilmesje.

Knip de stukjes stof op maat met een kartelschaar. Maak een stempel van een aardappel door er, met een mesje, een hartje uit te snijden. Doop de aardappel op het inktkussen en stempelen maar!!! Maak er een mooi hart van gekleurd karton bij en plak het liedje of gedicht op het hartje.

Variatie: Je kunt ook gewoon een zakdoek in de winkel kopen en die inkleuren met viltstift.

bakker boeken boerderij carnaval circus dieren dino familie halloween herfst huis ikendeander indianen kastelen kerst kunst lampionnen landen lentepasen letters muziek onderwater piraten poppenkast ruimte sinterklaas sport sprookjes supermarkt tijd traktaties tv-figuren vaderdag verjaardag verkeer winter zomer 112 bestellen disclaimer gastenboek leukelinks