Onder water

Wascovis

Wascovis

Materiaal: tekenpapier, wasco, ecoline, kwast.

Teken een vis met wasco op het tekenpapier.Verf daarna met een kwast de ecoline over de tekening. Zo krijg je mooie vlekken op het papier.

2010-11-07

Vis van papier mache

Vis van papier mache

Materiaal: een ballon, kranten, behangplaksel, verf, een prikpen, 2 plastic dopjes, een priklap en gekleurd papier.

Blaas een ballon op en plak daar 2 plastic dopjes op om daar later de ogen van te maken. Beplak de ballon met kranten. Laat het geheel drogen en schilder de vis zo mooi mogelijk. Prik de staart en de vinnen uit en maak dit vast aan de vis.

2010-11-07

Verjaardagshoed mooiste vis van de zee

Verjaardagshoed mooiste vis van de zee

Materiaal: hoedenstrook, vierkante vouwbladen, ovalen vouwbladen, kleurplaatje vis, potloden / stiften, vloeipapiertjes.

Laat de kinderen het kleurplaatje mooi inkleuren. Daarna mogen ze 2 vierkante vouwpapiertjes en 3 ovalen vouwpapiertjes kiezen. Plak de vouwpapiertjes en de vis aan elkaar vast. Plak het geheel aan een hoedenstrook en maak van het vloeipapier mooie bloemen voor op de hoed.

2010-11-07

Mooiste vis van de zee

Mooiste vis van de zee

Materiaal: gekleurd karton, plaksel, vliegerpapier.

Knip de vis uit en beplak deze met vliegerpapier. Hang de vis dan voor de ramen. Dan komen ze tot hun recht en worden ze echt de mooiste vis van de zee.

2010-11-07

Kalender zeester

Kalender zeester

Materiaal: kleurplaat zeester, gekleurd karton, hoedenstrook, potloden / stiften / wasco.

Kleur de zeester. Plak de zeester op een iets grotere gele zeester. Plak dit weer op een donkerblauw gekleurd karton en maak van een hoedenstrook er nog een naamkaartje bij. Plak er evt. ook nog een pasfoto bij.

2010-11-07

Kalender mooiste vis van de zee 2

Kalender mooiste vis van de zee 2

Materiaal: kleurplaat, verf, stukjes hoedenstrook en gekleurd papier.

Verf het hoofd, de vinnen en de staart met een kwast. Verf het lijf met je vingers of met een stempel. Plak de vis op een gekleurd papier. Knip een stuk hoedenstrook ter grootte van een a4 uit en knip de bovenste rand van de strook met een kartelschaar. Zo lijken het net golven. Schrijf de naam van het kind op de hoedenstrook en plak er een pasfoto bij.

2010-11-07

Kalender mooiste vis van de zee 1

Kalender mooiste vis van de zee 1

Materiaal: eierdoos, kleurplaat, verf, stiften / kleurpotloden, vouwcirkels e.a. restjes papier.

Snijdt in het midden een stukje uit de verfdoos. Verf de eierdoos in 1 kleur. kleur de kleurplaat en plak deze erachter. Maak van een strook een naamkaartje en plak daarboven op een vouwcirkel met een pasfoto.

2010-11-07

Gevouwen vis 2

Gevouwen vis 2

Materiaal: vouwpapier, glitterpapier.

Vouw een klein vierkant vouwpapiertje dubbel, zodat je een driehoekje krijgt. Plak de kop van de vis schuin op het papier. Als je enkele vissen gemaakt hebt dan kun je de rand van het aquarium bijvoorbeeld maken van glitterpapier.

2010-11-07

Gevouwen vis

Gevouwen vis

Materiaal: gekleurd papier, vouwblaadjes, stiften, glitter, plaatjes van koraal en de mooiste vis van de zee.

Vouw de vis na uit het grote vouwboek van Thea van Mierlo. Plak de vis op en versier de vis met glitter of andere restjes gekleurd papier. plak daarna wat koraal en wat mooie plaatjes van de mooiste vis van de zee op het gekleurde blad.

2010-11-07

Aquarium

Aquarium

Materiaal: verf en een groot stuk hard karton.

Laat enkele kinderen samen een aquarium maken. Benadruk dat ze de vissen in mooie kleuren moeten maken. Doordat je enkele kinderen met elkaar laat verven moeten ze zelf een taakverdeling maken.

2010-11-07

Streepjesvis

Streepjesvis

Materiaal: Gekleurd papier, vliegerpapier, kartelschaar.

Teken een vis op een gekleurd vel papier. Knip de buiten- en binnenkant van de vis uit. Knip met een kartelschaar strookjes van het vliegerpapier. Door deze strookjes een beetje over elkaar heen te plakken krijg je een leuk kleureneffect. Als je de strookjes horizontaal en verticaal over elkaar heen plakt krijg je een blokjesvis. Maak de vissen zo mooi mogelijk.

Confettivis

Confettivis

Materiaal: Gekleurd papier, gekleurde cirkels of cirkels van vliegerpapier.

Teken een vis op een gekleurd vel papier. Knip de buiten- en binnenkant van de vis uit. Plak de gekleurde cirkel op elkaar. Als je vliegerpapier gebruikt geeft het een leuk effect als je de cirkels iets over elkaar heen plakt.

Tropische vis

Tropische vis

Materiaal: Gekleurd karton, honingraatpapier.

Trek de vis om uit gekleurd karton. Knip in het midden een cirkel. Knip van honingraatpapier net zo'n grote cirkel uit. Plak het honingraatpapier aan elkaar. Maak nog een oog en een vin aan de vis. Als je de vis aan twee kanten beplakt kun je het ophangen en mooi rond laten draaien.

Mooiste vis van de zee 1

Mooiste vis van de zee 1

Materiaal: papieren bordjes, verf, wiebeloogjes, merkstift, gekleurd inpakpapier.

Verf het bord geel. Plak de vinnen aan de achterkant van het bord. Maak de schubben van gekleurd inpakpapier en plak ze dicht tegen elkaar op het bordje vast. Plak een wiebeloogje op het bord en teken de mond met merkstift. Klik op de werktekening om het omtrekvoorbeeld van de vis te bekijken.

Glimvis

Glimvis

Materiaal: glitterpapier en karton

Trek de vis over op gekleurd karton. Knip allerlei kleine stukjes uit het gitterpapier en plak het op. Klik op de werktekening om het omtrekvoorbeeld te bekijken.

Octopus 1

Octopus 1

Materiaal: gekleurd karton of een ballon, 16 vlechtstroken, evt. wiebeloogjes / wattenballen.

Knip de kop uit gekleurd karton of neem een ballon. Plak daaraan de 8 muizentrappetjes. Versier het hoofd van de octopus met wiebeloogjes/wattenballen of gekleurd papier.

Octopus 2

Octopus 2

Materiaal: gekleurd papier.

Klik op de werktekening om het omtrekvoorbeeld te bekijken. Trek deze onderdelen om en plak de onderdelen aan elkaar.

De mooiste vis van de zee 2

De mooiste vis van de zee 2

Materiaal: vouwbladen, stukjes glimmend papier, blauw papier.

Maak een schuine vouw met een grote driehoek. Doe hetzelfde met de kleine driehoek. Plak beide driehoeken aan elkaar en maak de vis heel mooi met glimmende papiertjes.

De mooiste vis van de zee 3

De mooiste vis van de zee 3

Materiaal: wasco, kroonkurken, blauw papier,verf.

Teken een mooie grote vis op het blauwe papier. Plak de kroonkurken op de vis. Dit moeten de schubben voorstellen. Verf de kroonkurken aan de binnenkant in mooie kleuren.

Vissen in de zee

Vissen in de zee

Materiaal: vouwbladen en vouwcirkels, restjes gekleurd papier.

Maak een schuine vouw in het vouwblaadje. Plak een vouwcirkel er tegen aan en je hebt een vis. Plak de vissen in verschillende kleuren op een groot vel.

Vuurtoren

Vuurtoren

materiaal: schoenendozen, verf en een kleine gele pion.

Verf de schoenendozen rood. Maak het bovenste randje wit. Verf met zwart de raampjes op de vuurtoren. Maak in de bovenste doos een grote opening, zodat je de pion goed kan zien. Heb je geen pion, dan kun je een grote cirkel van papier in knippen en vastplakken.

Walrus

Walrus

Materiaal: gekleurd papier.

Klik op de werktekening om het omtrekvoorbeeld te bekijken. Trek deze onderdelen om en plak de onderdelen aan elkaar.

 

memorie onder water

memorie onder water

kwartet onder water

kwartet onder water

woordkaarten onder water

woordkaarten onder water

memorie Dolfinarium

memorie Dolfinarium

kwartet Dolfinarium

kwartet Dolfinarium

werkblad tellen

werkblad tellen

werkblad hoeveel woordstukjes

werkblad hoeveel woordstukjes

bakker boeken boerderij carnaval circus dieren dino familie halloween herfst huis ikendeander indianen kastelen kerst kunst lampionnen landen lentepasen letters moederdag muziek piraten poppenkast ruimte sinterklaas sport sprookjes supermarkt tijd traktaties tv-figuren vaderdag verjaardag verkeer winter zomer 112 bestellen disclaimer gastenboek leukelinks