Knutselen met wc rollen Moederdag

Knutselen met wc rollen Moederdag

Knutselen met wc rollen is altijd een goed idee. Het zijn van die dingen die anders maar weggegooid zouden worden, maar bij het knutselen zijn ze multifunctioneel. Je kunt ze gebruiken als basis voor het knutselwerkje, maar ook om een knutselwerkje bijvoorbeeld stevig op de ondergrond te zetten, zodat deze overeind blijft staan. Knutselen met wc rollen is geschikt voor vrijwel alle leeftijden.

Knutselen met wc rollen, welke leeftijd?

Knutselen met wc rollen, voor welke leeftijd is dat geschikt? In principe kun je dit met kinderen van alle leeftijden doen. Bij de allerkleinsten blijf je hier natuurlijk bij, maar dat geldt voor alle knutselactiviteiten. Ook voor oudere kinderen van 9 tot 12 jaar is knutselen met wc rollen gewoon nog hartstikke leuk. En zelfs voor volwassenen zijn er ideetjes te vinden om te knutselen met wc rollen.

Knutselen met wc rollen voor Moederdag

Ga je voor Moederdag knutselen met wc rollen, dan zijn er verschillende ideetjes om iets leuks te maken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een trekpop of eigenlijk dier dat je in huis kunt ophangen, zoals deze leuke flamingo.

Maar ook als je moeder bijvoorbeeld een echte theeleut is, dan zijn er leuke knutselideetjes met wc rollen voor Moederdag te vinden. Bloemen zijn bijvoorbeeld altijd een goed idee om te knutselen voor Moederdag. Er zijn talloze ideetjes te vinden waar je echt vrolijk van wordt, zoals deze lieve tulpen. Veel meer dan wc rollen, gekleurd papier, schaar, lijm en stift heb je hier niet voor nodig.

Wil je echt iets nuttigs maken met wc rollen voor Moederdag, dan is het een idee om een pennenbakje voor mama te maken. Een pennenbakje kun je op allerlei manieren samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het model hieronder, waarbij je de potloden en pennen in kokers stopt en het midden samenstelt uit bakjes van opengeknipte wc rollen. In deze bakjes kunnen dan bijvoorbeeld gummen, paperclips en USB-sticks worden opgeborgen.

Duurzaam knutselen met wc rollen

Knutselen met wc rollen is ook een manier om duurzaam te knutselen. Je kunt hierbij allerlei materialen gebruiken die je anders weg zou gooien, zoals lege toetjesbakjes, oude kleding of handdoeken en doppen of kurken. Niet alleen een fijn idee dat je zo een verantwoord cadeautje voor Moederdag maakt, maar ook educatief voor de kids!