Knutselpakketten

Knutselen is een leuke en creatieve manier om kostbare tijd door te brengen met je kinderen. Met het juiste knutselpakket, kunnen liefhebbers van alle leeftijden hun innerlijke Picasso helemaal laten gaan! Benieuwd wat er allemaal in een knutselpakket zit, welke en waar je ze moet kopen? Je leest het hier. 

knutselpakket 3 jaar

Voor welke leeftijd zoek je een knutselpakket?

Knutselen is van alle tijden en is voor jong en oud een goede manier om creatieve vaardigheden te ontplooien en tot rust te komen. Het niveau van knutselwerkjes verschilt natuurlijk wel per leeftijd. Bekijk daarom tips, knutselpakketten en voorbeelden per leeftijd.

Knutselpakket 2 jaar

Knutselpakketten voor kinderen van 2 jaar zijn een geweldige manier om hen te helpen hun creativiteit en motorische vaardigheden te stimuleren. In zo’n pakket kan je dingen vinden zoals kleurpotloden, schaar, stickers, lijm en afdrukbare sjablonen.

of lees meer over deze pakketten…

Knutselpakket 3 jaar

Knutselpakketten voor kinderen van 3 jaar helpen de verbeeldingskracht en creativiteit van je kind te vergroten. Maak leuke knutsels zoals sprookjesfiguren, pluche dieren of sieraden. Laat je kind eindeloos spelen met alle materialen en accessoires in deze knutselpakketten!

of lees meer over deze pakketten…

Knutselpakket 4 jaar

Knutselpakketten voor 4 jarige kinderen zijn er in allerlei soorten en maten. Veel voorkomende pakketten bestaan uit bijvoorbeeld knutselkoffers met attributen, kleisets of tekenmachines. Genoeg keuze voor urenlang  knutselplezier voor kinderen van 4 jaar.

of lees meer over deze pakketten…

Knutselpakketten voor meisjes

Knutselen is een leuke bezigheid voor meisjes van verschillende leeftijden. Knippen, plakken, kleuren en kleien zijn allemaal leuke knutselactiviteiten die meiden graag doen en vaak ook alle rust voor hebben. Voor meisjes zijn verschillende leuke knutselpakketten te vinden, zoals Unicorn armbandje maken,  een eigen beauty knutselset en zeepjes gieten en schilderen. Wat vooral opvalt in de knutselcategorie voor meiden? Heel erg veel roze, paars en sieraden versieren!

Knutselpakketten voor jongens

Kijken we naar knutselpakketten voor jongens dan zien we toch vooral de ‘stoerdere items’. Toch een soort van stereotypering op Bol.com, maar er zal ongetwijfeld een kern van waarheid inzitten. Jongens kiezen vooral voor Paw Patrol knutselpakketten, Dinosauriërs, auto’s en vrachtwagens en vliegtuigen. Ook Hamertje Tik valt onder de populaire knutselactiviteiten voor jongens. Lekker ouderwets!

Knutselpakketten voor volwassenen

Knutselpakketten voor volwassenen bieden een unieke manier om creatief bezig te zijn. Ze kunnen worden gebruikt om ideeën uit te werken of nieuwe technieken te verkennen. Of het nu gaat om het maken van een unieke quilt, een schilderij op linnen of het verwerken van kant en steentjes, knutselactiviteiten voor volwassenen bieden urenlang creatief plezier en innovatieve oplossingen.

Wat zit er allemaal in een knutselpakket?

Een knutselpakket voor kinderen bevat alle benodigde knutselmaterialen waarmee je de bij het pakket behorende knutsels kunt maken. Veel voorkomende spulletjes zijn een kleurrijke schaar, eindwerken, patroonvellen, stiften en lijm om de onderdelen aan elkaar vast te maken. Daarnaast bevat het vaak ook accessoires en instructieboekjes met illustraties die kinderen helpen de verschillende onderdelen te maken.

 

Een knutselpakket voor volwassenen bevat meestal materialen zoals gereedschap, kunst- en knutselbenodigdheden, stoffen, eindwerken en soms ook patronen. Daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt van stevige scharen, speciale lijmsoorten of bindlint om de verschillende onderdelen aan elkaar te maken.