Knutselspullen peuter

Knutselspullen peuter

Op zoek naar leuke knutselspullen voor peuters? Peuters zijn nog bezig om hun motoriek te ontwikkelen. Dat is iets waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van knutselspullen voor een peuter. Toch vinden ze knutselen hartstikke leuk en het is bovendien ook heel leerzaam. Is jouw kindje creatief? Dan is het een goed idee om knutselspullen voor 2 jaar en 3 jaar aan te schaffen.

5 x inspiratie knutselspullen peuter

Welke spullen zijn dan geschikt voor deze kleine handjes? Hieronder vind je inspiratie voor knutselspullen voor peuters. Dat zijn met name knutselspullen voor 2 jaar en knutselspullen voor 3 jaar.

1. Verf

Verf kun je eigenlijk op alle leeftijden gebruiken. Of je nu een peuter hebt van 2 of 3 jaar, of een kind van 7 of 8. Het is een van die materialen waar ze al jong mee uit de voeten kunnen. Het is wel belangrijk om voor verf op waterbasis te kiezen. De verf komt al snel op plaatsen terecht waar jij het liever niet zou zien, zoals de vloer. Verf op waterbasis kun je gemakkelijk verwijderen. Maak het bij voorkeur wel meteen schoon. Met verf kun je bijvoorbeeld al met een 1 of 2-jarige handafdrukjes maken op papier. Leuk!

2. Papier, lijm en kinderschaartjes

Kinderschaartjes zijn bot en speciaal gemaakt voor kleine vingertjes. Vanaf het moment dat je kind een jaar of 3 is, kan deze al vormpjes knippen. Natuurlijk is daar eerst wel wat hulp bij nodig. Vanaf 4 jaar kan je kind in principe zelfstandig knippen. Gekleurd papier is aantrekkelijk voor kinderen en er is altijd wel iets leuks mee te knutselen. Wat dacht je van een boeketje bloemen? Natuurlijk hoort daar dan ook lijm bij. Kies ook dan voor speciale kinderlijm.

3. Stickers

Stickers fascineren kinderen al vanaf jonge leeftijd. Het is dan ook ideaal om hiermee te knutselen. Het is makkelijk, schoon en veilig. Kleine kinderen kunnen uren zoet zijn met het plakken van stickers. Stickers zijn ook nog eens een mooie beloning bij een zindelijkheidstraining. Zo snijdt het mesje aan twee kanten.

4. Klei

Voor volwassenen is boetseren een manier om het hoofd lekker leeg te maken. Maar ook peuters vinden het al heerlijk om te fröbelen met klei. Met klei kun je allerlei leuke vormen maken, maar ook als je kind daar eigenlijk nog wat te klein voor is, is het al heerlijk om er gewoon mee te rommelen. Laat de kids maar lekker hun gang gaan. De tijd dat ze poppetjes of diertjes gaan maken, komt vanzelf. Ben je zelf creatief, dan kun je natuurlijk altijd meedoen of een leuk voorbeeld maken.

5. Kant-en-klare knutselpakketten

Ben je op zoek naar een uitdagend knutselpakket voor jouw peuter? Kijk dan eens naar het aanbod van SES. Hier vind je allerlei leuke knutseldozen om te mozaïeken of te vlechten met papier. Er zit zeker ook iets leuks voor jouw peuter bij. Je kunt precies zien voor welke leeftijd de spulletjes geschikt zijn. Zo vind je eenvoudig knutselspullen voor 2 jaar en knutselspullen voor 3 jaar, maar ook voor 4 jaar en ouder.