Knutselspullen voor volwassenen

Knutselspullen voor volwassenen

Op zoek naar knutselspullen voor volwassenen? Voor volwassenen is knutselen net zo leuk als voor kinderen. Misschien nog wel leuker, want hoe ouder je wordt, hoe ruimer je mogelijkheden worden. Maar wat zijn nu leuke knutselspullen voor volwassenen? Hieronder doe je inspiratie op voor knutselspullen volwassenen.

Van alles om te verven en te schilderen

Of je nu van vrij schilderen of van schilderen op nummer houdt, er is vandaag de dag van alles verkrijgbaar. Vooral online is het aanbod uitgebreid. Je kunt kiezen voor verschillende soorten verf, maar daarnaast is ook nog van alles te vinden voor schilderliefhebbers. Denk bijvoorbeeld aan een ezel, een schilderspalet en andere handige zaken. Leuk voor een verjaardag!

Creatief met wol en stof

Veel volwassenen vinden het ook rustgevend om bezig te zijn met wol en stof. Je kunt dan denken aan hobby’s als breien, die weer helemaal hip zijn, maar ook aan haken en naaien. Ook hiervoor zijn weer tal van materialen beschikbaar, zoals breipennen en haaknaalden, maar ook wiebelogen om bijvoorbeeld een gehaakt diertje helemaal af te maken.

Papier, schaar, lijm

Papier is echt niet alleen leuk voor kids om mee te knutselen. Je kunt er van alles mee doen. Van het maken van kaarten tot aan versiering in je huis. Een van de bekendste en meest rustgevende hobby’s van volwassenen is misschien wel origami. Online kun je heel mooi origami papier vinden. Verder kun je natuurlijk gekleurd papier aanschaffen, maar ook oude kranten en tijdschriften zijn heerlijk om mee aan de slag te gaan.

Je eigen T-shirt of mok maken

Als je het over knutselen voor volwassenen hebt, dan denk je ook al gauw aan het maken van je eigen T-shirt of mok. Met textielstiften kun je de leukste resultaten bereiken en maak je kleding ook helemaal uniek. En wat dacht je ervan om een heel eigen servies te ontwerpen? Met eigen tekeningen wordt je huis echt heel persoonlijk. Leuk om je visite voor te zetten! Home deco is helemaal in.

Modelbouw

Modelbouw is fantastisch. Op die manier zie je hoe ingenieus iets in elkaar kan zitten, maar je bent tegelijkertijd ook bezig om iets heel moois te maken. Een modelauto of modelboot is een pronkstukje in de kast of op tafel. Er zijn heel veel pakketten beschikbaar voor auto’s die helemaal van deze tijd zijn, zoals een luxe BMW, maar ook voor klassiekers, zoals een Kever. Op het gebied van boten is er ook van alles beschikbaar. Van een kleine catamaran tot een bijzondere versie van de Titanic.

Gips gieten of boetseren

Met gips kun je heel veel bereiken. En het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een handige gips-set. Natuurlijk kun je jouw gipsontwerp ook verven en helemaal naar jouw creativiteit aanpassen. Ook boetseren is iets wat veel volwassenen leuk vinden. Zelfs verschillende royals doen bijvoorbeeld aan boetseren. Om te kunnen boetseren heb je alleen klei nodig, maar realiseer je wel dat er verschillende soorten klei op de markt zijn.

Hout bewerken

Wat je vandaag de dag ook veel ziet, is het bewerken van hout. Dit doe je bijvoorbeeld met behulp van een brander. Zo maak je zelf de mooiste tapasplanken!