Moederdag knutselen baby

Moederdag knutselen baby

Moederdag is een dag om in ere te houden, zeker wanneer de kinderen klein zijn. Het is een mooi moment om te laten zien dat je je moeder echt dankbaar bent voor alles wat ze doet. Met kleintjes knutselen is niet altijd de makkelijkste klus. Ga je voor Moederdag knutselen met je baby, dan moet je goede voorbereidingen treffen. Houd er rekening mee dat de spullen echt veilig moeten zijn voor je baby. Zorg ook voor een plastic ondergrond en een goede schort, zodat alles nadien gemakkelijk opgeruimd kan worden.

Moederdag knutselen baby: 5 x inspiratie

Wil je voor Moederdag knutselen met je baby, dan vind je hieronder handige inspiratie. Dit kun je knutselen met baby’s van 1 à 2 jaar. 5 Moederdag ideeën om te knutselen met je baby!

1. Vlindervoetjes

Welke dingen zijn er nu mooier dan die tere voetjes van jullie baby? Zeker weten dat ieder moederhart smelt bij het zien van die kleine teentjes. Om dat voor altijd vast te leggen, kun je met verf voetafdrukjes maken. Dat is natuurlijk lief, maar het is nog leuker om er iets speciaals van te maken. Wat dacht je van een mooie vlinder? Dit heb je nodig:

 • Verf (geschikt voor kids tot 3 jaar)
 • Penseel
 • Papier
 • Een donkere stift
 • Je baby 😉

Maak met een donkere kleur stift een lijfje op papier. Denk ook aan de voelsprietjes en het spoor dat de vlinder gevlogen heeft. Als dit op papier staat, hoeft je kleintje niet zoveel meer te doen. Alleen de voetafdrukjes moeten nog gemaakt worden. Leuk om in te lijsten met een lieve boodschap erbij.

2. Love you to the moon and back

Naast popperige voetjes heeft een baby ook heerlijke handjes. Wil je ze liever allebei ‘vangen’ in een knutselwerkje? Dan is het een goed idee om een schilderij te maken met de tekst ‘Love you to the moon and back’. De voetjes plaats je dan zo op het papier dat zij de V vormen in het woord love, en de handjes zijn perfect om O’s van te maken in het woord moon. Wat heb je nodig?

 • Zwart papier
 • Witte verf (geschikt voor kinderen tot 3 jaar)
 • Penseel
 • Je baby 😉

Samen met jouw kindje ga je hier echt een kunstwerk van maken. Natuurlijk ben jij degene die voor de afwerking zorgt. Je kunt de tekst zelf op het papier schilderen, maar printen kan natuurlijk ook. Zorg er dan wel voor dat het lettertype groot genoeg is, omdat het in verhouding moet zijn met de handjes en voetjes van jouw kleintje. Helemaal schilderen maakt het cadeautje natuurlijk nog persoonlijker in mama’s ogen, dus de keuze is volledig aan jou. Tip: zet alvast een teiltje water en een handdoek klaar, zodat je jouw kleintje meteen na het maken van de afdrukjes schoon kunt maken. Dat bespaart je een heleboel stress.

3. Vingerverven

Als je baby groot genoeg is om handafdrukjes en voetafdrukjes te maken, dan is je kindje ook al groot genoeg om te vingerverven, toch? Natuurlijk heeft je kleintje hierbij wel de nodige begeleiding nodig en is het belangrijk dat je voor verf kiest die geschikt is voor kinderen tot 3 jaar.

Dit heb je nodig:

 • Vingerverf voor kinderen tot 3 jaar
 • Papier
 • Lint

Wat je gaat maken met je baby voor Moederdag, hangt er natuurlijk vanaf wat je zelf mooi vindt en wat je leuker vindt voor een jongen of een meisje. Het voorbeeld hieronder is nogal zoet, maar misschien houdt mama daar juist wel van. Je kunt natuurlijk de kleuren verf kiezen die jij (of eigenlijk mama!) mooi vindt en daar iets leuks van maken. In het voorbeeld is er met de handjes een tutu gecreëerd en is het lijfje er strak boven geschilderd. Een lint op het middel maakt dit kunstwerkje helemaal af.

4. Mijn mama is een spetter

Lekker kliederen met verf blijft favoriet bij de allerkleinsten. En wat is er nu leuker dan spetters maken? Dit is een cadeautje dat zowel voor Vaderdag als voor Moederdag een prima idee is. Dit heb je nodig:

 • Papier
 • Verf voor kinderen tot 3 jaar
 • Kwast

Doop de kwast in de verf en spetter er maar lekker op los! De tekst ‘Mijn mama is een spetter’ kun je er met stift op schrijven, maar je kunt deze natuurlijk ook op het papier printen.

5. Een versierd hart

Een hartjesvorm is altijd goed en hoe klein je baby ook is, versieren lukt altijd wel. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hart van klei. Je kleintje kan hier de versiering dan gewoon in ‘drukken’. Natuurlijk hebben deze kleine vingertjes nog niet echt een verfijnde motoriek, dus een beetje helpen is altijd goed.

Dit heb je nodig:

 • Een hart van klei
 • Een lint of koord waarmee je het hart op kunt hangen
 • Versiering, zoals kinderverf of grotere schelpen die je kleintje niet in de mond kan steken.

Zet je kleintje maar lekker aan het werk met dit knutselidee voor baby’s voor Moederdag. Maar blijf er zeker voortdurend bij, zodat de kleine boef niets in mond, neus of oren kan steken. Neem altijd wat grotere versiering, zodat dit veilig is voor je kleintje. Een schelpencollage is ook altijd een leuk idee.

Knutselen voor Moederdag met je baby, hier let je op

Baby’s zijn natuurlijk nog heel erg klein om mee te knutselen. Let dus altijd op de veiligheid van jouw kleintje. Zorg dat er geen zaken zijn die in mond, neus of oren kunnen worden gestopt en kies voor verf die veilig is voor jouw kindje. Blijf altijd erbij om toezicht te houden. Ga je Moederdag ideeën knutselen met je baby met verf, zorg er dan zeker voor dat er een teiltje water in de buurt is en een handdoek. Zo kun je je kleintje eerst even grondig wassen voor je hem of haar weer vrijlaat en er overal op de muur, de vloer of het meubilair verfhandjes verschijnen. Knutselen voor Moederdag met je baby is altijd een goed idee voor een origineel cadeau!