Moederdag knutselen bovenbouw

Moederdag knutselen bovenbouw

Voor Moederdag knutselen in de bovenbouw? Ook oudere kinderen verrassen hun moeder graag op deze speciale dag. En er zijn ontzettend veel dingen die je gewoon zelf kunt maken. Deze moederdagknutsels zijn perfect om te maken met kinderen uit de bovenbouw.

3 x moederdagknutsels voor de bovenbouw

Voor Moederdag knutselen met de bovenbouw? Hieronder vind je 3 keer inspiratie voor een leuk knutselwerkje voor oudere kinderen voor Moederdag. Deze knutsels kun je met de hele klas doen, maar natuurlijk ook met je eigen kind.

1. Jackson Pollock vaasje

Weet jouw klas al wie Jackson Pollock is? Vaasjes knutselen voor Moederdag is altijd een goed idee, tenslotte wordt deze dag ook vaak geassocieerd met bloemen. Het is leuk om een lesje te wijden aan Jackson Pollock en de kinderen vervolgens zelf aan de slag te laten gaan. Niet onverstandig om meteen te melden dat ze zelf ook weer alles moeten schoonmaken, tenslotte zijn vrijwel alle kids er dol op om er een puinhoop van te maken wanneer dat eenmaal ‘toegestaan’ is. Gebruik lege glazen flesjes als basis, meestal zijn er voldoende lege flessen voorradig. Ook champagneflessen of wijnflessen zijn prima voor dit knutselwerk. Met deze vaasjes is knutselen met de bovenbouw voor Moederdag echt een feest.

2. Zelf badzout maken

Ook met oudere kinderen is het leuk om badzout te maken. Met zeezout, epsomzout en een lekkere etherische olie ben je al helemaal klaar. Voor Moederdag knutselen met de bovenbouw biedt jou ook de ruimte om bijvoorbeeld zeepjes of een fijne crème voor moeder te maken. Zelfs bruisballen kun je zelf maken. Kies iets wat nieuw is voor de kinderen uit jouw klas en wees creatief.

3. Speciale borden

Wist je dat je oude borden gewoon een nieuw leven kunt geven? Ga creatief aan de slag met een porseleinstift of porseleinverf en maak er iets moois van voor Moederdag. Knutselen voor Moederdag met de bovenbouw is op deze manier echt heel erg leuk. Je maakt niet alleen een cadeautje wat er leuk uitziet, maar ook iets wat vrijwel dagelijks gebruikt zal worden. Nuttig voor moeder, leuk voor het kind!